Trendianalyytikko Nina Bruun ennustaa vuoden 2019 merkittävimmät värit

Sisältää mainontaa

Millä väreillä sisustamme vuonna 2019? Tunnettu tanskalainen trendianalyytikko Nina Bruun uskoo, että olemme siirtymässä vaaleista kodeista kohti ilmeikkäämpää sisustustyyliä ja voimakkaampia värivalintoja. Läpi vuoden 2018 Bruun on valinnut maaliyhtiö Tikkurilalle kuukausittaisia värikollaaseja ja samalla innostanut rohkeampaan värien käyttöön. Lue Bruunin ennusteet vuoden 2019 merkittävimmistä väreistä!

Tikkurila Nina Bruun trendivärit 2019

Skandinaavisen muotoilubrändi Muuton entinen suunnittelupäällikkö Bruun kokee, että meillä on nyt aiempaa enemmän uskallusta ympäröidä itsemme väreillä ja yhdistellä eri sävyjä tuodaksemme persoonallisuuttamme esiin. Trendianalyytikon mukaan harmaa-valkoisten kotien valtakausi on nyt päättymässä, ja Pohjoismaissa ollaan siirtymässä kohti omalaatuisempaa värien käyttöä.

Tikkurila Nina Bruun trendivärit 2019

Kestävä kehitys ja yksilöllisyys muovaavat värivalintojamme

Trendianalyytikoilla on kyky havaita mielenkiintoisimmat signaalit kansainvälisten ilmiöiden joukosta. Sisustustrendejä ennustaessaan Bruun seuraa usein esimerkiksi muotiteollisuuden kiehtovimpia trendejä. Hän uskoo, että kestävä kehitys, yksilöllisyys ja maailman epävarmuus muovaavat tällä hetkellä eniten tekemiämme sisustusvärivalintoja.

Värit toimivat jälleen itseilmaisun välineenä. Haluamme luoda oman pikku keitaamme ja muokata elämäntapaamme, kuten sosiaalisessa mediassakin. Tekemillämme väri- ja materiaalivalinnoilla voimme kuvastaa arvojamme ja kunnioitustamme luontoa kohtaan. Meidän jokaisen tulisi löytää ne värit, jotka lisäävät hyvinvointiamme“, Bruun toteaa.

Tikkurila Nina Bruun trendivärit 2019

Nina Bruunin värivalinnat vuodelle 2019

Vuoden 2019 merkittävimmiksi väreiksi Bruun nostaa kolme värityyliä: luonnon sävyt, poltettu keltainen ja energisoiva vaaleanpunainen.

Tikkurila Nina Bruun trendivärit 2019

Luonto

Otin luonnon sävyt mukaan, koska kiinnostus kestävyysajatteluun ja maapallosta huolehtimiseen ovat syystä nousussa. Onneksi tämä ei ole vain ohimenevä suuntaus, mikä onkin ehkä syy, miksi ympäröivän luonnon tuominen osaksi sisustusta tuntuu niin luontevalta,” Nina Bruun kertoo.

Poltettu keltainen

Nämä syvät sävyt sopivat täydellisesti yhteen sametin ja metallipintojen kanssa antaen runsaan vaikutelman, joka hipoo jo lähes historiallisen kuninkaallista tyyliä. Väri on helppo tuoda kotiin esimerkiksi muutamalla lempiesineellä. Tätä väripalettia voit käyttää monin persoonallisin tavoin,” Bruun sanoo.

Tikkurila Nina Bruun trendivärit 2019

Vaaleanpunainen

Kun talouskriisistä on päästy jaloilleen, on helpompaa ympäröidä itsemme asioilla ja väreillä, jotka tuottavat iloa ja hyvää mieltä. Nyt alkanut vuosi antaa tilaisuuden uudelle myönteiselle asenteelle ja on hyvä katsoa tulevaisuuteen avoimin mielin. Tämän elinvoimaisen värin käyttäminen osana sisustusta on helppoa lisäämällä sitä aluksi pienissä määrin. Älä pelkää pitää väreillä hauskaa,” Bruun kannustaa.

Lue lisää Tikkurilan raikkaista ja rohkeista väritrendeistä, ja inspiroidu vuoden 2019 väristä Flamingosta (K319) täällä → tikkurilagroup.com/flamingo

Lähde ja kuvat: Tikkurila Oyj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *