Suomalaisten suosikkikukan sesonki on kovimmillaan

Sisältää mainontaa

Suomalaiset ovat yksi maailman ahkerimmista kansoista väkilukuun suhteutettuna hankkimaan tulppaaneja. Tuotanto vaihtelee vuosittain noin 70-75 miljoonan tulppaanin välillä. Tulppaani on suomalaisille vahva kevään symboli ja ilon ja värin tuoja, jolla sen suosio pitkälti selittyy. Tulppaani on kaikkien kukka: lajikkeista löytyy sopiva jokaiseen tyyliin ja persoonaan. Huokea hinta ja erinomainen laatu tekevät osaltaan tulppaanista kansan suosikkikukan. Suomessa myytävistä tulppaaneista yli 80 % on kotimaista tuotantoa.

Tulppaanit Kauppapuutarhaliitto ry

Pitkä tulppaanisesonki alkaa jouluna punaisilla ja valkoisilla tulppaaneilla, jatkuu alkuvuonna koko värikirjolla ja päättyy pääsiäiseen, jolloin pääpainona ovat keltaiset lajikkeet. Pääsiäisen ajankohta vaikuttaa tulppaanikauden kestoon sekä tulppaanien kokonaistuotantomäärään.

Tulppaanit Kauppapuutarhaliitto ry

Tulppaanien värikirjo monipuolistuu vuosi vuodelta. Suomessa viljeltävien lajikkeiden määrä on viime vuosina ylittänyt reippaasti jo yli 300.

Joskus muinoin tarjonnasta saattoi olla jopa kolmannes keltaista Monte Carlo -lajiketta. Nyt lajikkeita on niin paljon, että ahkerinkaan harrastaja ei pysty kaikkia tunnistamaan”, kertoo Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

Tulppaanit Kauppapuutarhaliitto ryTulppaanit Kauppapuutarhaliitto ry

Joitain lajikkeita on saatavilla vain kertaluonteisesti lyhyen ajan, joten omaa suosikkilajiketta ei välttämättä pääse ostamaan sesongin aikana kahdesti.

Tulppaanien värivalikoima monipuolistuu vuosi vuodelta. Kauppapuutarhaliiton keräämien tietojen mukaan suosituimpia ovat punaisen eri sävyt, joita on noin 40 prosenttia myytävistä tulppaaneista. Keltaisia tulppaaneja on vajaa viidennes ja valkoisia reilu kymmenesosa. Erityisesti kaksiväristen lajikkeiden suosio on nousussa ja niitä onkin jo viidennes kokonaismäärästä.

Tulppaanit Kauppapuutarhaliitto ry

Kauppapuutarhaliitto ry on kukkia ja vihanneksia viljelevien kasvihuoneyritysten valtakunnallinen yrittäjäjärjestö. Kauppapuutarhaliiton tehtävänä on edistää ja kehittää kasvihuonealaa Suomessa sekä lisätä kasvihuoneessa viljeltävien tuotteiden tunnettuutta. Lue lisää kotimaisten tulppaanien viljelystä täältä → kauppapuutarhaliitto.fi

Lähde ja kuvat: Kauppapuutarhaliitto ry

Mainos alkaa

Mainos päättyy


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *