Vintage-palvelu ostaa ja myy käytettyjä Iittalan sekä Arabian astioita

Sisältää mainontaa

Iittalan ja Arabian astioita löytyy lähes jokaisen suomalaisen kotoa. Esineitä on ostettu itse, saatu lahjaksi tai peritty edellisiltä sukupolvilta. Iittalan myymälöihin avautuva Vintage-palvelu ostaa käytettyjä, ehjiä Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita, jotka laadun tarkistamisen jälkeen tulevat myyntiin edulliseen hintaan. Vintage on esimerkki kiertotalouden luomasta uudesta ekologisesta ja eettisestä liiketoiminnasta – myyntiin kelpaamattomat astiat toimitetaan kierrätettäväksi ja keramiikka murskataan hienoksi jauheeksi, jota käytetään tiilimassan valmistamisessa. Lasimurskaa puolestaan hyödynnetään eristeenä käytettävän vaahtolasin ja lasivillan valmistamisessa.

Iittala Arabia Vintage ostaa käytetyt astiat kiertotalous

Kiertotalous kunniaan! Iittalan myymälöiden yhteyteen avattava Vintage-palvelu avautuu aluksi kolmessa myymälässä ja laajenee myöhemmin tämän vuoden aikana myös muihin Iittalan myymälöihin.

Ensimmäiset Vintaget aukesivat eilen 18.3.2019 Iittala & Arabia Design Centre Storessa Helsingin Arabianrannassa ja Iittala Outlet Palokassa Jyväskylässä. Huhtikuussa Vintage avautuu Vantaan Iittala Outlet Tammistoon. Myöhemmin tänä vuonna toimintaa on tarkoitus laajentaa myös muihin Iittalan myymälöihin Suomessa. Tuodessaan astioita myyntiin asiakkaat voivat valita, haluavatko niistä maksuksi käteistä vai lahjakortin. Lahjakortit käyvät maksuvälineenä Iittalan myymälöissä ja Iittala Outleteissa.

Iittala Arabia Vintage ostaa käytetyt astiat kiertotalous

Testasimme Vintagea viime kesänä ja saimme siitä erinomaista palautetta. Asiakkaat pitivät sitä helppona ja luotettavana tapana kierrättää tarpeettomaksi jääneet astiat ja täydentää kokoelmia uusilla löydöillä. Laadukkaat astiat kestävät sukupolvelta toiselle ja ajaton muotoilu miellyttää silmää vielä vuosikymmenienkin jälkeen”, Vintagesta vastaava liiketoimintajohtaja Nora Haatainen kertoo.

Kestävä kuluttaminen ja kiertotalous ovat Iittala- ja Arabia-brändeille tärkeitä arvoja. Olemme ylpeitä siitä, että täysin uusien tuotteiden lisäksi voimme tarjota asiakkaillemme myös laadukkaita, käytettyjä vaihtoehtoja”, Haatainen jatkaa.

Iittala Arabia Vintage ostaa käytetyt astiat kiertotalous

Kiertotaloudesta uutta liiketoimintaa

Kiertotalous on osa Fiskars Groupin vastuullisuusohjelmaa, ja tavoitteena on löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ekologisesta kiertotaloudesta. Kiertotalous tarkoittaa uudenlaista ajattelutapaa, jossa kulutus perustuu tavaroiden tuottamisen ja omistamisen sijaan niiden jakamiseen, vuokraamisen ja kierrättämiseen sekä palveluiden käyttämiseen.

Haluamme vaikuttaa positiivisella ja kestävällä tavalla ihmisten elämään. Tutkimme kiertotalouden luomia uusia liiketoimintamahdollisuuksia, etsimme ratkaisuja materiaalin elinkaaren pidentämiseen ja optimoimme materiaalin käyttöä tuotteissa ja pakkauksissa. Tavoitteenamme on, ettei jätettä päädy lainkaan kaatopaikalle, vaan kaikki tehtaillamme syntyvä jäte kierrätetään tai hyödynnetään uudelleen. Kestävä muotoilu on myös yksi osa vastuullista toimintaa”, Haatainen kertoo.

Lue lisää aiheesta ja tutustu Iittalan mallistoon täällä → iittala.com/fi

Lähde ja kuvat: Fiskars Group / iittala

Mainos alkaa

Mainos päättyy


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *