Pihistä ja panosta sisustushankinnoissa: näin budjetoit sisustukseen

Kotona viihtymiseen voi panostaa helposti uusimalla sisustusta ilman suuriin remontteihin ryhtymistä. Sisustushankintoja voi kuitenkin tehdä hyvin monenlaisilla budjeteilla. Missä innokkaan sisustajan sitten kannattaa pihistää ja toisaalta mihin sisustushankinnoissa panostaa?

Panosta laatuun ja kotimaisuuteen

Ahkeraan käyttöön tulevat tarvikkeet, kuten huonekalut ja astiat, kannattaa valita huolella. Sohvat, tuolit ja sängyt ovat hankintoja, joita ei mielellään tehdä tarpeettoman usein, joten niiden laatu ja sopivuus sisustukseen voi vaatia tarkkaakin harkintaa. 

Käyttöastiat, matot sekä liina- ja petivaatteet ovat myös kovassa kulutuksessa, joten niiden pitkäikäisyys helpottaa arkea paljon. Edelleen hinta ja laatu useimmiten kulkevat käsi kädessä, joten tällaisissa hankinnoissa panostaminen on varmasti paikallaan. 

Pitkäikäisimpiä ja arvokkaampia hankintoja tehtäessä voi olla tarpeen selvittää ulkopuolisen rahoituksen mahdollisuuksia ja moni sisustusmyymälä tarjoaakin kulutusluottoja heiltä ostettaviin tuotteisiin. Mikäli haluaa varmistaa, että saa lainan mahdollisimman edullisesti ja hyvillä ehdoilla, kannattaa kulutusluotto kilpailuttaa kotimaisessa ja luotettavassa Sortterin lainavertailupalvelussa

Kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa kotimaisessa ja luotettavassa Sortterin lainavertailupalvelussa. 

Somistaminen on hyvä paikka pihistää

Sisustamisessa on paljon elementtejä, jotka saavat kodin näyttämään kauniimmalta, mutta jotka eivät ole välttämättömyyksiä jokapäiväisen elämän toimivuuden kannalta. Jos kyseessä ei ole kestävyyttä vaativat käyttöesineet, kannattaa miettiä, paljonko niihin kannattaa budjetoida rahaa. 

Esimerkiksi sivupöydät, ruukut ja maljakot sekä monet sisustustekstiilit, kuten torkkupeitot ja valoverhot, eivät vuosien saatossa juuri kulu. Jos siis etsit tuotteita, joita voi hankkia pienellä budjetilla, mutta jotka voivat olla näyttäviäkin, näiden asioiden joukosta voit hyvin löytää mainioita “pihistä”-hankintoja.

Muista myös ekologisuus ja kiertotalous 

Myös sisustamisessa on havahduttu siihen, ettei kertakäyttökulttuuri ole enää tätä päivää. Sisustushankinnoissakin kannattaa aina muistaa kestävän kehityksen näkökulmat. Näin edes edullisempia sisustustuotteita ei tule ostaneeksi tarpeettoman usein tai hetken mielijohteesta. 

Toisaalta usein erityisesti kevyemmässä käytössä olevia sisustustavaroita voi hyvin löytää myös käytettynä. Mikäli taas oman kodin tuotteisiin on päässyt kyllästymään, saattaa joku toinen olla etsimässä juuri samanlaisia ja tarttuu mielellään tarjoukseen hyväkuntoisesta käytetystä tuotteesta.

Ulkopuolista rahoitusta suurempiin hankintoihin – kilpailuta lainat ja säästä

Elämässä voi tulla eteen äkillinenkin tarve hankkia jokin välttämätön, suurempi ja sitä myötä arvokkaampi kodin hankinta, kuten esimerkiksi sohva tai sänky. Tällöin ulkopuolisen rahoituksen tarvetta voi olla järkevää lähteä selvittämään: jos kyseessä on tuote, jonka täytyy esimerkiksi kestää kovaa käyttöä, on järkevää panostaa laatuun ja siihen, että tuote olisi mahdollisimman pitkäikäinen.

Tällaisten “panosta”-tuotteiden hankintaan voikin selvittää rahoitusmahdollisuutta esimerkiksi Sortterin vakuudettomien kulutusluottojen vertailupalvelusta. Huolellinen oman tilanteen budjetointi jo ennen luoton hakemista varmistaa, että hankinta ei ole omaan tilanteeseen liian hintava. Näin uudesta, tarkkaan valitusta sisustuselementistä pääsee nauttimaan vailla ylimääräisiä huolia.


Mainos alkaa

Mainos päättyy