Uutta Arabialta: Rakastetut kuviot -astiasarjan uudet osat

Sisältää mainontaa

Heini Riitahuhdan vaaleanpunasävyinen Huvila-koriste jatkaa Arabian Rakastetut kuviot -sarjaa. Suomalaisia ihastuttanut kukkakoriste on tuttu Suomi 100 -juhlavuoden mukikokoelmasta ja tänä vuonna Huvila-koriste on tuotu kuuteen uuteen astiasarjan osaan.

Huvila täynnä tunnelmaa

Fiini ja runollinen Huvila-koriste valloitti suomalaisten sydämet, kun se esiteltiin vuonna 2017 osana Suomi 100 -juhlavuoden mukikokoelmaa. Vaaleanpunasävyinen, herkkä koriste on saanut inspiraationsa unesta, unelmista ja lapsuuden kesistä mummolassa.

Mummoni totesi usein, että nyt mennään huvimajaan kahville ja mehulle. Mummolan huvimaja ja sen tunnelma ovat toimineet koristeen inspiraationa, ja koristeen sävy on mummoni lempiväri”, muotoilija Heini Riitahuhta kertoo.

Arabia Huvila astiasto

Arabia Huvila astiasto

Pehmeää nostalgiaa

Riitahuhta on kiinnostunut vanhoista koristelumenetelmistä ja pehmeästä jäljestä, joka yhdistää monia Arabian tuotteita. Käsivarapiirrolla tehtyyn Huvila-koristeeseen hän toi pehmeyttä kahdella värillä, jonka myötä syntyi nostalginen koriste, joka heijastelee vanhojen Suomi-filmien tunnelmaa ja menneitä aikoja. Koristeen kukkasen esikuvana on toiminut kaunis Villiruusu.

Mummolan puutarha oli monimuotoinen. Mummoni sanoi, että kasveille pitää jutella ja niistä tulee huolehtia, jotta ne haluavat kukkia. Kesälomilla ihailimme yhdessä mummon kanssa kasveja ja odotimme, milloin mikäkin nuppu aukeaa”, Riitahuhta muistelee.

Arabia Huvila astiasto

Huvila koristaa kokonaista astiasarjaa

Arabian Rakastetut kuviot -sarjan aloitti vuonna 2017 sinisävyinen Esteri ja vuoden 2018 kuvio oli runsas Pastoraali. Tammikuussa 2019 sarja saa jatkoa, kun Huvila-koriste tuodaan kuuteen eri osaan.

Huvila-astiasarjaan kuuluvat Suomi 100 -mukikokoelmasta tuttu muki (0,3 l) ja uusina osina ovat lautanen (19cm ja 24cm), kulho (13cm), kannu (1 l) sekä monikäyttöinen tarjoilualusta. Nostalgisen tarjoilualustan muoto on identtinen aiemmin tuotannossa olleiden Arabian tarjoilualustojen kanssa ja sen laaja, yhtenäinen pinta tuo Huvila-koristeen kauniisti esille.

Arabia Huvila astiasto Heini Riitahuhta

Monipuolinen keramiikkataiteilija

Arabian taideosastolla työskentelevä Heini Riitahuhta on tunnettu keramiikkataiteilija ja muotoilija. Riitahuhdan kädenjälki on tullut tutuksi useissa eri Arabian tuotteissa, joita hän on suunnitellut jo vuodesta 1998 alkaen. Hänelle ominaisella piirrostyylillä on syntynyt useita erilaisia kukkakoristeita, aikaisempia töitä ovat muun muassa Helmi-kynttilälyhty, Runo-astiasarja, Keto-purkkikokoelma ja Verso- ja Joulu-sesonkimukit.

Vuonna 2005 Riitahuhta debytoi uniikkikeramiikalla Arabian museon galleriassa. Hän on myös osallistunut näyttelyihin ympäri maailmaa, muun muassa Japanissa Riitahuhdan teokset kiersivät vuoden 2017 aikana viidessä museossa osana Finnish Design -näyttelyä. Riitahuhdan töitä on ollut esillä myös New Yorkissa Hostler & Burrowsilla, Design Miamissa ja Art Basel -messuilla Sveitsissä.

Arabia Huvila astiasto

Tutustu Huvilaan ja muihin Iittalan sekä Arabian tuoteuutuuksiin, ja hyödynnä talvialen huippuedut täällä → iittala.com/fi

Lähde ja kuvat: Fiskars Group / Arabia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *