Uusi keskustakirjasto Oodi – Isku-kalusteiden taidonnäyte

Sisältää mainontaa

Kotimainen Isku on Eino Vikströmin vuonna 1928 Lahteen perustama perheyritys, jonka tuotteet ja palvelut ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. Isku tarjoaa kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin sekä julkisiin tiloihin, ja vastaa ensi viikolla Kansalaistorille Helsingin sydämeen avautuvan keskustakirjasto Oodin asiakastilojen kalustuksesta muun muassa 888 kappaleen istuinkokoelman muodossa.

Kaupunkikirjasto Oodi Isku kalusteet

Kun Helsingin keskustakirjasto Oodin tulevilta käyttäjiltä kysyttiin toiveita kirjaston kalustuksesta, erilaiset pehmeät lukupaikat olivat toivotuimpia. Lisäksi 5.12.2018 aukeavaan Oodiin haluttiin erilaisia kahvilamaisia kohtauspaikkoja.

Käyttäjien toiveet näkyvät Oodin kalustevalinnoissa. Rakennus on suuri ja tiloja monenlaisia, joten kalustusratkaisut täyttävät varmastikin suurimman osan toiveista”, sisustuksen suunnitellut sisustusarkkitehti Heikki Ruoho Arkkitehtitoimisto ALAsta kertoo.

Keskustakirjasto Oodi Isku kalusteet

Kirjaston tilat jakautuvat kolmeen hyvin erilaiseen kerrokseen. Ensimmäinen kerros on ulkokaupunkitilan jatke ja siellä sijaitsevat muun muassa infopiste, näyttelytilat ja kahvila. Toisessa kerroksessa sijaitsevat kirjaston uusimmat palvelut, kuten AV-studiotilat, työskentely- ja kokoustilat, 3D-tulostimet, ompelukoneet ja tietokoneet. Kolmas kerros on varattu kirjoille ja lukemiselle ja siellä sijaitsee myös lastenosasto.

Kalusteet täydentävät ja peilaavat kunkin kerroksen toimintoja ja materiaaleja. Sisustussuunnittelultaan toinen kerros on perinteisin, vaikka toiminnallisuudet ovat kirjastoille uusimpia – kerros on jakaantunut rakennuksen pienimpiin tiloihin. Ensimmäinen ja kolmas kerros ovat käytännössä yhtä avointa tilaa”, Ruoho kertoo.

Keskustakirjasto Oodi Isku kalusteet

Oodi on tapahtumapaikka, lukemisen talo ja monipuolinen kaupunkikokemus, joka tarjoaa tietoja, taitoja ja tarinoita, ja sinne on helppo tulla oppimaan, eläytymään, nauttimaan ja työskentelemään. Kaikille avoin uuden ajan kirjasto on elävä ja toiminnallinen kohtaamispaikka.

Kalusteilla on suuri merkitys siinä, tuleeko satunnaisista käyttäjistä vakiokävijöitä. Uskon Oodin kalustevalintojen houkuttelevan viihtymään, käyttämään, kokeilemaan ja tekemään”, keskustakirjasto Oodin johtava suunnittelija Pirjo Lipasti sanoo.

Keskustakirjasto Oodi Isku kalusteet

Isku suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita, palveluita sekä kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja koteihin ja kaikkiin julkisiin tiloihin, kouluihin, toimistoihin ja terveydenhuoltoon. Kotimaan kattavan palveluverkoston lisäksi Isku toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Ranskassa, Puolassa, Venäjällä, Lähi-idässä sekä toteuttaa projekteja ympäri maailmaa. Isku on keskittänyt koko tuotantonsa Lahteen ja sertifioinut laatu-, ympäristö ja turvallisuusjärjestelmänsä, jotka lisäksi vastaavat ISO 9001-, ISO 14001- ja OHSAS 18001-standardeja. Lisäksi Iskulla on oman tuotannon kattava PEFC (CoC) järjestelmä eli kaiken Iskun käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua.

Iskulle oli ilo toimittaa kalusteet uuteen keskustakirjastoon, josta tulee varmasti kaupunkilaisten viihtyisä olohuone”, Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen kommentoi.

Keskustakirjasto Oodi Isku kalusteet

Helsingin keskustakirjasto Oodin avajaisia juhlitaan itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta 2018. Avajaiset jatkuvat itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta, jolloin luvassa on erityisesti perheille suunnattua ohjelmaa.

Oodi avaa ovensa ensimmäistä kertaa yleisölle itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta kello 8. Avajaisohjelma alkaa kello 14 ja jatkuu noin puoli yhdeksään asti illalla. Ohjelma sijoittuu sekä ulkolavalle että Oodin kolmeen kerrokseen. Itsenäisyyspäivänä ohjelmaa on aamukymmenestä iltakuuteen. Ulkolavan ohjelmaa lukuun ottamatta kellonajat ovat suuntaa antavia. Ohjelma täydentyy marraskuun aikana. Lue lisää avajaisista täältä → oodihelsinki.fi/avajaiset.

Lähde: Isku. Kuvat: Oodi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *