Kotimaisia joulukukkia miljoonittain!

Sisältää mainontaa

Kotimaiset joulukukat ovat saapuneet näyttävästi kauppoihin ja suosituimpia joulun ajan kukkijoita ovat perinteiset joulutähti, hyasintti ja ritarinkukka.

Joulukukka Kotimainen Joulutahti tulppaani ritarinkukka

Kauppapuutarhaliiton keräämien tietojen mukaan myytävien kotimaisten joulutähtien määrä tänä vuonna kipuaa noin 1,8 miljoonaan ja aikaisempaa enemmän viljellään monilatvaisia ja näyttävämpiä yksilöitä.

Loppukesän ja syksyn tavanomaista aurinkoisemmat säät kasvattivat joulutähtiä hyvin. Luvassa on kookkaita ja hyvin versoneita yksilöitä. Joulutähden hankkijat saavat todellakin rahalle vastinetta“, kertoo Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

Joulukukka Kotimainen Joulutahti tulppaani ritarinkukka

Joulukukka Kotimainen Joulutahti tulppaani ritarinkukka

Hyasinttien suosio säilyy suurena vuodesta toiseen. Tänä vuonna kotimaista hyasinttia saadaan noin 2,6 miljoonaa kappaletta. Suurin osa hyasinteista myydään edelleen yksittäin, mutta entistä suositumpia ovat esimerkiksi kolmen hyasintin asetelmat ja erilaiset valmiit sommitelmat sekä istutukset.

Kolmas joulun suuri suosikki, ritarinkukka, säilyttää myös paikkansa miljoonakukkien joukossa. Ritarinkukkaa viljellään tänäkin vuonna noin miljoona kappaletta. Määrä vastaa edellisten vuosien määrää.

Joulukukka Kotimainen Joulutahti tulppaani ritarinkukka

Joulukukka Kotimainen Joulutahti tulppaani ritarinkukka

Muita joulun kukkivia ovat muun muassa atsalea ja tulppaani. Atsaleaa viljellään vuosittain noin 0,2 miljoonaa ruukkua, joista valtaosa menee joulumyyntiin. Myös leikkotulppaanin pitkä kausi alkaa joulusta, jolloin vuosittaisesta sadosta myydään vajaa kymmenesosa eli joitain miljoonia tulppaaneja. Muita kotimaisia kukkia jouluun ovat jouluruusu sekä tulilatva, joita viljellään pienempiä määriä.

Joulukukka Kotimainen Joulutahti tulppaani ritarinkukka

Kauppapuutarhaliitto ry on kukkia ja vihanneksia viljelevien kasvihuoneyritysten valtakunnallinen yrittäjäjärjestö. Kauppapuutarhaliiton tehtävänä on edistää ja kehittää kasvihuonealaa Suomessa sekä lisätä kasvihuoneessa viljeltävien tuotteiden tunnettuutta. Lisätietoa toiminnasta ja tuotteista löydät täältä → kauppapuutarhaliitto.fi

Lähde ja kuvat: Kauppapuutarhaliitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *