Miehelle kylpyhuone on tekninen tila

Sisältää mainontaa

Mitkä kalusteet sopisivat kaakeleiden värimaailmaan? Olisiko pyöreä allas rauhoittava muotokieleltään? Nämä kysymykset eivät ole päällimmäisenä mielessä, kun mies kaavailee kylpyhuoneen remonttia. Siinä missä useimmat naiset näkevät pesutilat kodin sisustusprojektina, miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia.

IDO kylpyhuone remontti tekninen tila

Miehelle riittää, että wc toimii ja että vesi juoksee pesualtaaseen ja pois”, kiteyttää IDOn ja Geberitin kylpyhuonenäyttelyn asiakaspalvelija Markku Hard pilke silmäkulmassaan.

Mies ei vaadi edes paljon säilytystilaa vaan valitsee yleensä peilikaapin, josta partakone on helpompi ottaa kuin laatikosta tai alakaapista. Pesuaineiden tai wc-paperin säilytystä miehet eivät juuri mieti,” Hard jatkaa.

Hard tiedostaa yleistävänsä rajusti, mutta työssään hän on huomannut selviä yhtäläisyyksiä miesten ajatusmaailmassa. Pelkkä kylpyhuoneremontti herättää yleensä paljon vähemmän intohimoja kuin uudiskohde.

Putkisaneerauksen yhteydessä toteutettava kylppäriremontti ei ole miehelle mielenkiintoinen hanke, mutta jos rakennetaan taloa, mies pääsee tutkimaan piirustuksia ja miettimään valintoja paljon teknisemmin.”

IDO kylpyhuone remontti tekninen tila

Innovaatiot saavat innostumaan

Kalusteiden symmetria tai värivalinnat eivät siis ole miesten mielestä kovin olennaisia, kunhan kaikki toimii moitteettomasti. Tekniset innovaatiot saavat miehen innostumaan.

Miehet vaikuttavat helposti ymmärtävän esimerkiksi IDOn huuhtelukauluksettoman Rimfree®-istuimen idean. He luottavat siihen, että suunnittelussa on huomioitu, ettei vesi roisku yli wc-istuimen”, Hard kertoo.

Kun hän esittelee seinä-wc:tä, miehet kiinnostuvat enemmän teknisistä kysymyksistä, kuten huollon helppoudesta ja pöntön viemäröinnistä kuin kulhon tai huuhtelupainikkeen ulkonäöstä. Jopa hitaasti laskeutuva kansi on miehille ”tekninen laite”.

Miehiä on helposti syytetty siitä, että he jättävät wc-istuimen kannen laskematta. Ehkä kyse on laiskuudesta, sillä nykyään valtaosa miehistä valitsee hitaasti laskeutuvan kannen, jonka voi vain läpätä kiinni.”

Kylpyhuoneen suunnitteluvaiheessa miehet ymmärtävät teknisiä piirustuksia ja hahmottavat hyvin mittasuhteet. Naiset taas haluavat nähdä tuotevalikoiman omin silmin. Vaikka miehet eivät ole varsinaisesti kiinnostuneita sisustamaan kylpyhuonetta, Hardin mielestä naiset eivät silti jyrää miehiä valinnoissaan.

Mielestäni valtaosa miehistä antaa sisustuspäätöksissä naiselle vapaat kädet, koska hänen luotetaan tekevän parempia valintoja. Lopullinen päätös syntyy yleensä yhdessä”, Hard toteaa.

Toki silloin tällöin näkemykset ja valinnat törmäävät. Jos näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, että on vaikea tehdä päätöksiä, neuvon vaikkapa piipahtamaan kahvilla ja palaamaan sitten asiaan”, Hard hymyilee.

 * * *

IDO on suomalainen kylpyhuonealan toimija, jonka juuret ulottuvat 140 vuoden taakse Helsingin Arabiaan. Sen tuotevalikoimaan kuuluvat suihkut, pesualtaat, wc-istuimet, kylpyhuonekaapistot sekä ammeet. IDO on Suomen ainoa saniteettikeramiikan valmistaja ja myös IDO-kylpyhuonekalusteet valmistetaan Suomessa. IDO toimii kotimaan ohella myös muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa. IDO on osa Geberit-konsernia, joka on yksi maailman merkittävimmistä toimijoista kylpyhuonealalla. Suomessa IDO-tuotteita myy ja markkinoi Geberit Oy. Lue lisää → ido.fi

Lähde ja kuvat: IDO

Mainos alkaa

Mainos päättyy


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *