Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018: Tapio Anttila

Sisältää mainontaa

Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2018 on valittu sisustusarkkitehti, muotoilija Tapio Anttila. Kaj Franck -palkinto on yksi Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja ja se jaetaan nyt 27. kerran.

Design Forum Finland Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 Tapio Anttila

Design Forum Finland Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 Tapio Anttila

Palkintojury totesi perusteluissaan seuraavaa: Sisustusarkkitehti, muotoilija Tapio Anttila on uransa aikana työskennellyt sekä inhouse-suunnittelijana isossa organisaatiossa että yrittäjänä omassa yrityksessään. Leimaa antavia piirteitä hänen koko uralleen ovat syvä yhteistyö tuotekehityksen kanssa, toimivat rakenteelliset ratkaisut ja varma, oma muotokieli. Tapio Anttilan suunnittelemissa tuotteissa on oivaltavia toiminnallisuuksia ja erinomainen ergonomia. Omassa yrityksessään Anttila on onnistunut rakentamaan kokonaisvaltaisen brändin, joka tuoteportfolioltaan ja identiteetiltään on raikas ja erottuva. Tapio Anttila jatkaa hienosti suomalaista muotoiluperinnettä omalla ammattimaisella ja luovalla tavallaan.

Kaj Franck -palkintojuryyn kuuluivat vuonna 2018 puheenjohtajana Petteri Kolinen / Design Forum Finland, asiamies Pentti Kivinen / Suomen Messusäätiö, professori Heikki Orvola ja muotoiluasiantuntija, kriitikko Kaj Kalin.

Design Forum Finland Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 Tapio Anttila

Design Forum Finland Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 Tapio Anttila

Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Kaj Franck -muotoilupalkinnon on perustanut Design Forum Finland ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö.

Katso videolta Tapio Anttilan haastattelu!

Palkintonäyttely on avoinna Designmuseossa 9.11.2018-13.1.2019, lisätietoja → designforum.fi/palkinnot

Lähde: Design Forum Finland, Tapio Anttila Collection

Mainos alkaa

Mainos päättyy


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *