Suomalaisten suosikkisuklaa ja suklaakarnevaali!

Sisältää mainontaa

Me Casalaiset rakastamme suklaata kaikissa sen muodoissa konvehdeista leivonnaisiin ja siksi Sisustusuutisissa on tänään aiheena suklaa ja mielenkiintoinen katsaus suomalaisten suklaansyöntitapoihin. Tiesitkö että suomalaisten lempikonvehteja myydään yli 3 miljoonaa rasiaa vuosittain – ja että vain yksi sadasta syö suklaata sydänsuruihin?

Suomalainen suklaa Orkla Panda konvehdit

Lähestyvä joulu kiihdyttää suklaakonvehtien myyntiä, mutta kestosuosikki Pandan Juhlapöydän Konvehteja maistuu ympäri vuoden. Klassikkokonvehteja myydään Suomessa yli 3 miljoonaa rasiaa vuosittain ja jäätelö- ja suklaakarnevaalin kyselyn mukaan 38 prosenttia suomalaisista syö suklaata useammin kuin kerran viikossa.

Suomalaiset pitävät herkuttelusta, ja jopa noin 70 prosenttia syö suklaata herkuttelutarkoituksessa. Lähes kolmasosa myöntää, että suklaata nautitaan suklaanhimoon, selviää keväällä 2018 ensimmäistä kertaa järjestetyn Jäätelö- ja suklaakarnevaalin kyselystä*. Vain prosentti vastaajista syö suklaata sydänsuruihin tai nälkään.

* Jäätelö- ja suklaakarnevaalin kysely tehtiin tapahtuman nettisivuilla ja tapahtumassa 9.1.–28.4.2018 Surveypal-kyselyllä, ja siihen vastasi yhteensä 5 454 ihmistä.

Monta Syytä Rakastaa Suomalainen suklaa

Konvehdeilla herkutellaan ympäri vuoden

Suklaata syödään ympäri vuoden – myös konvehteja. Makeisvalmistaja Pandan YouGov Finlandilla viime vuonna teettämän kyselyn mukaan suklaakonvehdit kuuluvat laajasti suomalaisten elämään, sillä yli 90 prosenttia kertoo syövänsä konvehteja**.

Elämme nyt konvehtimyynnin kuuminta sesonkia, mutta suklaakonvehdit maistuvat myös ympäri vuoden. Erityisesti Pandan Juhlapöydän Konvehteja on kestosuosikki, ja sitä myydään vuosittain yli 3 miljoonaa rasiaa“, kertoo Pandan markkinointipäällikkö Vesa Vainio.

Pandan kyselyn mukaan noin puolet kertoo nauttivansa konvehteja vain jouluna. Konvehdit eivät kuitenkaan ole pelkkä jouluherkku, sillä lähes kolmasosa (29 %) herkuttelee konvehdeilla läpi vuoden aina juhlapyhien yhteydessä.

Jäätelö- ja suklaakarnevaali selvitti kyselyssään myös, että puolet vastanneista pitää eniten maitosuklaasta ja lähes 7 prosenttia herkuttelee mieluiten suklaakonvehdeilla.

** Pandan YouGov Finlandilla teettämän kyselyn tiedot kerättiin web-kyselynä 29.9.–2.10.2017 välisenä aikana, ja kohderyhmään kuuluivat 18 vuotta täyttäneet suomalaiset. Lähtöotos muodostettiin ja lopullinen vastaajajoukko painotettiin aikuisväestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan. Kyselyn ensimmäisessä kysymyksessä selvitettiin suklaakonvehtien syömistä, ja siihen vastasi 1 505 suomalaista. Jatkokysymykset esitettiin konvehtien syöjille, ja niihin vastasi 1 378 suomalaista. Kokonaistuloksissa (N=1 378) keskimääräinen luottamusväli on noin ±2,3%-yksikköä suuntaansa (95 %:n luottamustasolla).

Panda Juhla Pöydän Konvehteja

Klassikkomakujen suosio on kestänyt yli 50 vuotta – toffeekonvehti vie voiton

Panda on valmistanut Juhlapöydän-suklaakonvehteja Vaajakoskella Keski-Suomessa jo 51 vuotta. Rasiasta löytyy edelleen alusta asti mukana olleet suosikkimaut Pehmeä Toffee, Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione. Suklaatryffeli- ja Zabaglione-konvehdit ovat myös saman muotoisia kuin 51 vuotta sitten. Lisäksi rasiasta löytyy maut Ananas, Toffeecreme, Suklaacrisp, Hasselpähkinä ja Vadelmamarmeladi.

Klassikkomauista pidetään edelleen, ja Pehmeä Toffee on suosituin konvehtimme“, kuvailee Vainio.

Viime vuonna teetetyn kyselyn mukaan Panda Juhlapöydän Konvehteja -rasian suosituin konvehti suomalaisten mielestä on Pehmeä Toffee (19 %). Toiseksi suosituin on Suklaatryffeli (17 %), ja kolmanneksi eniten pidetään Suklaacrispistä (16 %).

 * * *

Jäätelö- ja suklaakarnevaali Kaapelitehdas 2019

Jäätelö- ja suklaakarnevaali 26.-28.4.2019

Jäätelö- ja suklaakarnevaali on vuoden herkullisin tapahtuma kaikille aisteille. Suursuosion saanut Jäätelö- ja suklaakarnevaali järjestettiin ensimmäistä kertaa 28.-29.4.2018 Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtuma on ainutlaatuinen herkuttelukarnevaali kaikenikäisille, jossa tutustutaan kesän uutuusmakuihin ja maistellaan jäätelöä sekä suklaata saman katon alla. Karnevaaleilla valitaan vuoden jäätelöt ja vuoden suklaat eri kategorioissa. Laadukkaiden makuelämysten lisäksi karnevaalitunnelmaa luo muun muassa sirkushenkiset performanssit, DJ:t sekä tapahtuman design. Lue lisää karnevaalien ohjelmasta tapahtuman sivuilta täältä → facebook.com/jaatelo-ja-suklaakarnevaalit

Lähde: Orkla, Jäätelö- ja Suklaakarnevaalit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *