Iittala Graphics kasvaa – Uusi Speckle-kuvio

Sisältää mainontaa

Iittala Graphics -sarja on kokoelma yllättäviä ja kiinnostavia tulkintoja tutulla muodolla. Sarjassa Iittala antaa taiteilijoille vapaat kädet toteuttaa itseään ja luoda uusia kuvioita päivittäin käytössä olevaan esineeseen, mukiin. Keväällä 2019 sarja täydentyy uudella inspiroivalla Speckle-kuviolla.

Iittala 2019 Graphics Speckle

Vuonna 2018 esitelty Iittala Graphics -sarja kutsuu eri alojen taiteilijoita leikittelemään kuvioilla ja tutkimaan, miten kuvitukset herättävät henkiin arkisen käyttöesineen, mukin. Keväällä 2019 kokoelma täydentyy suomalaisen taiteilijan Linda Linkon suunnittelemalla uudella Speckle-kuviolla.

Inspiraationsa Speckle on saanut taiteilijalle merkityksellisestä paikasta, keskellä metsää sijaitsevasta puutarhasta. Joka vuosi luonto yrittää vallata puutarhan ja edessä on loputon taisto villiintyvän kasvillisuuden kanssa.

Kuvituksessa yhdistyvät sininen taustaväri, orgaaniset kuviot ja kirkkaat, epäsymmetriset muodot. Se tuo mieleen öisen puutarhan tai kukkaniityn.

Iittala 2019 Graphics Speckle

Viisi persoonallista mukia

Iittala Graphics -kokoelmassa kuvioiden pohjana toimii professori Heikki Orvolan suunnittelema iso (0,4 l) Aika-muki. Muki on moderni klassikko, jonka selkeä muoto toimii täydellisenä taustana taitelijoiden yllättäville ja omaleimaisille kuvioille.

Kokoelman mukien erilaiset tarinat ja tunnelmat tekevät mukien käyttöhetkistä erityisiä.

Kokoelmaan on entuudestaan kuulunut neljä mukia. Christopher DeLorenzon graafinen, mustavalkoinen Shaped/shifted -kuvitus on tulkinta luonnosta, jossa näkyy ihmisen kädenjälki. Merijn Hosin Distortion-kuvitus on uudenlainen tulkinta pohjoismaisesta elämästä ja muotoilusta. Magnus Voll Mathiassenin tyylikkäässä ja rohkeassa Solid Waves -kuvioinnissa on ripaus industriaalista tunnelmaa. Ugo Gattonin Anemone puolestaan visualisoi syvyyksien surrealistista maailmaa.

Iittala 2019 Graphics Speckle

Linda Linkon uudet Speckle-mukit saatavana vuoden 2019 alussa. Lisätietoa Graphics-sarjasta, Iittalan uutuuksista ja joulun toivotuimmista klassikkolahjoista löydät täältä → iittala.com

Lähde: Fiskars Group / Iittala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *