Katso roskiasi uusin silmin

Sisältää mainontaa

Roskalaatikoihin päätyy liian usein materiaalia ja tavaroita, joista pystyisi tekemään jotain kaunista ja käytännöllistä. Mainioista kierrätysideoistaan tunnetut Arja Aalto-Viittalan ja Anu Lahden uusi vinkkiopas Roskasta käyttöesineeksi tarjoaa kymmenittäin uusia inspiroivia ideoita ja ohjeita miten siirtyä kertakäyttökulttuurista innovatiiviseen uusiokäyttöön.

Roskasta käyttöesineeksi kirja Minervakustannus

Kierrätysmateriaalia on ympärillämme loputtomasti. Kynnys ideoiden kokeiluun ja kädentaitojen kehittämiseen on matala, kun materiaaleihin ei tarvitse sijoittaa rahaa. Kirjassa pääsevät uusiokäyttöön mm. muovipullot ja niiden korkit, maitopurkit, vanhat kengät ja kirjat, tekstiilit, erilaiset pahvipakkaukset sekä monet muut materiaalit.

Kirjan ohjeilla roskasta syntyy laukkuja, valaisimia, säilytysrasioita, ripustimia, silmälasikoteloita ja muita käyttöesineitä. Selkeiden työvaihekuvien avulla on jokaisen helppo onnistua, eikä aikaisempaa tuunailutaitoa tarvita.

Casablogit

Arja Aalto-Viittala suunnittelee, valmistaa ja myy persoonallisia koruja, asusteita ja jouhitöitä. Aivan erityisesti hän on kiinnostunut kehittämään hukka- ja ylijäämämateriaaleista uusia tuotteita. Hänen korutyöohjeitaan on julkaistu useissa ulkomaisissa korualan julkaisuissa. Aalto-Viittala oli mukana tekemässä Tölkkidesign 2 -kirjaa ja hän on myös pitänyt pienryhmäkursseja mm. lusikkakorujen, ketjutöiden ja nipsutöiden valmistuksesta.

Anu Lahti tunnetaan erityisesti hänen suunnittelemistaan koruista ja klipsulaukuista. Lahti oli mukana suosittujen Tölkkidesign 1 ja 2 kirjojen tekijäryhmässä ja hän on myös pitänyt koru- ja klipsuaiheisia kursseja. Yhdessä Arja Aalto-Viittala ja Anu Lahti ovat aiemmin tehneet kirjat Lusikasta luotua sekä Hopeaketjut ja -käädyt.

Uutuuskirja Roskasta käyttöesineeksi ilmestyy myyntiin viikolla 8/2019, lue lisää täältä → minervakustannus.fi

Lähde ja kuva: Minervakustannus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *