Sisustustrendit näkyvät joulukukissakin

Sisältää mainontaa

Erityisesti tänä syksynä näkynyt kuivakukkien trendi sopii myös joulukukkien stailaukseen ja asetelmiin. Luonnosta itse haetut kuivamateriaalit ovat trendikäs ja ekologinen tapa tehdä kiinnostavia jouluasetelmia ilman muovisia koristeita.

Kauppapuutarhaliitto Joulu 2018 kukkatrendit

Esimerkiksi kuivunut sananjalka tai erilaiset talventörröttäjät sopivat kotimaisten joulukukkien asetelmiin erinomaisesti. Pari vuotta sitten joulukukkien multapaakut käärittiin sammaleeseen, nyt niille voi tehdä pesän kuivuneesta sananjalasta. Pelkistetyn tyylin ystäville puolestaan pelkät puiden oksat ja risut riittävät joulukukkien koristeiksi“, kertoo floristi-visualisti Anu Pirhonen Kauppapuutarhaliitosta.

Kauppapuutarhaliitto Joulu 2018 kukkatrendit

Joulukukkien myyntihuippu on tällä viikolla ja vaikka esimerkiksi joulutähteä on ollut saatavilla jo lokakuulta saakka, hankkii valtaosa kukkansa vasta aattoa edeltävinä päivinä. Suosituimmat kukat ovat vuodesta toiseen joulutähti, hyasintti sekä ritarinkukka. Väriskaalasta löytyy paljon vaihtoehtoja, mutta selkeät värisuosikit ovat kuitenkin pitäneet vielä pintansa.

Suosikkiväri joulutähdellä ja ritarinkukalla on vuodesta toiseen perinteinen punainen. Toinen suosittu väri, valkoinen, oli nousussa jonkin aikaa, mutta sen suosio näyttää nyt hieman laantuneen. Joulutähden suuresta värivalikoimasta nousee vuosittain aina jokin erikoisväri somehitiksi. Tänä vuonna erityistä kiinnostusta ovat herättäneet rusehtavat, oranssit ja puuteriset sävyt, jotka näkyvät sisustustrendeissäkin“, kertoo Kauppapuutarhaliiton viestintäpäällikkö Minna Rantala.

Kauppapuutarhaliitto Joulu 2018 kukkatrendit

Joulutähteä ja ritarinkukkaa myydään punaisena noin 65%, valkoisena noin 25% ja loput 10% ovat erikoisvärejä, joita ovat muun muassa erilaiset vaaleanpunaiset, oranssihtavat ja kaksiväriset kuviolajikkeet. Joulutähtiä myydään yhteensä noin 1,8 miljoonaa ruukkua, ritarinkukkia noin miljoona ruukkua. Hyasinttia, jota myydään noin 2,6 miljoonaa ruukkua, saa sinisenä, valkoisena ja vaaleanpunaisena. Hyasintissa ei ole selkeää väriä ylitse muiden, vaan kaikkia kolmea väriä myydään tasaisesti. Lue lisää joulusesongin suosituimmista kukista täältä → kauppapuutarhaliitto.fi

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *