Iittalan uusi Taika Siimes tuo kattaukseen keväisen metsän raikkautta

Sisältää mainontaa

Iittala esittelee tammikuussa 2019 uuden raikkaan värin ja kuvion rakastettuun Taika-astiasarjaan. Vuonna 2017 10-vuotisjuhlavuottaan juhlinut Taika on yksi Iittalan kansainvälisesti tunnetuimmista sarjoista. Keväällä 2019 Taikan maailma saa uuden ulottuvuuden Taika Siimes -kuvion kautta. Taika Siimeksen, kuten muutkin Taika-sarjan kuviot on suunnitellut Klaus Haapaniemi.

Iittala Siimes astiasarja uutuudet 2019

Iittalan Taika-sarja tunnetaan Klaus Haapaniemen kädenjäljestä: mystisistä ja folkloristisista kuvioista, joissa seikkailee pohjoismaisesta metsästä tuttuja eläimiä. Muotona Taika-sarjan astioissa on professori Heikki Orvolan ajaton Aika-sarja. Haapaniemen erottuva tyyli yhdistyy Orvolan selkeälinjaiseen muotoiluun: rikas kuviomaailma kohtaa yksinkertaisen muodon, mistä syntyy kiehtova lopputulos.

Keväisen metsän siimekseen

Uusi Siimes-kuvio jatkaa Taikan geometristä ja samalla orgaanista kuviomaailmaa raikkaalla tavalla. Kuviossa eläinhahmoina nähdään peuroja, metsoja ja siilejä, ja sen keväisen kepeä väritys yhdistää Taikan tuttuihin väreihin uudet vaaleanpunaisen ja vihreän sävyt.

Uudet osat ovat kauniisti yhdisteltävissä aikaisemmin esiteltyjen Taika-osien kanssa ja tuovat kattaukseen tuulahduksen pohjoisen kevään herkkiä sävyjä.

Iittala Siimes astiasarja uutuudet 2019

Klaus Haapaniemi (s. 1970) on kansainvälisesti arvostettu taiteilija, joka on saanut kiitosta erityisesti omintakeisesta tyylistään ja mielikuvituksestaan. Haapaniemen kuvista onkin helppo löytää viitteitä kansantarinoihin, myös slaavilaiset ja japanilaiset vaikutteet ovat voimakkaasti läsnä.

Professori Heikki Orvola (s. 1943) on suomalaisen muotoilun tärkeimpiä vaikuttajia, jonka kädenjälki näkyy arjen astioissa ja taide-esineissä. Vuosien varrella Orvolan materiaaleja ovat olleet lasi, keramiikka, valurauta, emali ja tekstiili.

Iittalan Taika Siimekseen kuuluu kahdeksan keraamista osaa: muki, kahvikuppi ja vati, syvä lautanen, kaksi eri kokoista matalaa lautasta sekä kaksi eri kokoista kulhoa. Lisäksi sarjaan kuuluu keittiöpyyhe ja paperilautasliinat. Uutuudet saapuvat Iittalan myymälöihin vuoden 2019 alussa, lue lisää Iittalan uutuuksista täältä → iittala.com/uutuudet

Lähde: Fiskars Group / Iittala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *